Gotland Cykeluthyrning

Klassresa

UPPLEV GOTLAND

TILLSAMMANS MED KLASSKOMPISARNA!

Dags för barnens klassresa? Åk till Gotland! Vi erbjuder cyklar med hjälm och försäkring till alla grupper samt bagagehantering till och från ert boende. Snabbt och smidigt.

Vill ni i stället ha färdiga paket med båt, boende, mat och aktiviteter så samarbetar vi med de tre största aktörerna på området:

Det är jättefint i Visby! Så mysiga gator och de små husen. Känns nästan som man inte är i Sverige.

SOLLENTUNAS MUSIKKLASS

EN UPPLEVELSE FÖR HELA KLASSEN

När trettio ungdomar från Sollentuna Musikklasser Åk 9 skulle bestämma vart deras skolresa skulle bära av föll valet på Gotland

Klassens föräldrar tog tillsammans med barnen fram innehållet i den tre dagar långa september-resan som bokades genom Gotlandsresor.

Färja från Nynäshamn till Visby, cyklar hämtade de på Gotlands Cykeluthyrning i Visby hamn på bekvämt gångavstånd från färjeterminalen. Och vid boendet på Gustavsviks Semesterby, strax norr om Visby och ett stenkast från havsviken med samma namn, höll badvattnet fortfarande badvärme.

Det är en vackert här, en väldigt annorlunda plats!

Klassresan blev möjlig tack vare pengar som ungdomarna själva samlat ihop genom att hålla konserter, gå luciatåg, sålt saffran och olivolja.

-Vi har tjänat ganska mycket pengar på att gå luciatåg och stått i Sollentuna centrum och sjungit! Alva

Med cykel tog sig klassen till de olika aktiviteterna som stod på programmet och först ut var gokartbanan norr om Visby.

-Det var kul men lite läskigt. Jag trodde hela tiden att gaspedalen var bromsen! Säger Smilla och skrattar.

Efter gokarten bar det av till Almedalen där den guidade stadsvandringen startade. Den inhyrda guiden berättade det mesta om Hansatiden och Visbys spännande och ofta blodiga historia. Visby har varit med om mycket visade det sig.

Fler aktiviteter på schemat var t.ex Teambanan på stugområdet som barnen röstat fram. Klassen delades in i grupper
som sedan skulle lösa en rad uppgifter tillsammans. Många kluriga stationer men
de flesta verkar vara överens om att rep-hinderbanan var svårast.

Fri tid fanns mellan de inplanerade aktiviteterna. Det har badats nere vid stranden och fotbollsplanen har varit flitigt använd. Extra spännade var det också med de andra skolorna som samtidigt som Sollentuna bor på semesterbyn.

Frukostpåsar med färskt bröd och ägg har hämtats i restaurangen tidiga morgnar och middagarna har de cyklat till inne i Visby på kvällarna.

Kontakta oss

Du kan givetvis även slå oss en signal, eller skicka ett email så svarar vi så fort vi kan.

Namn
Epost
Meddelande